Alarmi franko-gjerman për të zhbllokuar zonën monetare

0
49

Rregullat evropiane nuk janë mjaft të efektshme për të shmangur dobësitë dhe rreziqet sistematike.

Reforma jo e plotë e Bashkimit Monetar shpërndan pakënaqësi dhe nxit popullizmin. Katërmbëdhjetë ekonomistët gjermanë dhe francezë kanë shkruar një raport, të publikuar nga Qendra për Hulumtime të Politikave Ekonomike, dy ditë më parë me shumë propozime se si të zgjidhet bllokimi politik që po bllokon përfundimin e monedhës: a duhet së pari të futen masa për të zvogëluar rreziqet financiare (për shembull, eliminimin famëkeq të kredive të këqija nga bilancet e bankave) ose marrjen e masave paraprake për ndarjen e risqeve (të sigurimeve Evropiane për depozitat bankare).

Bllokimi që reflekton dallimet kulturore midis vendeve të Evropës Veriore (përfaqësuar këtu nga Gjermania), në favor të opsionit të parë dhe Evropën Jugore (përfaqësuar këtu nga Franca), partizanët e së dytës. Sinteza se në alternimi midis dy opsioneve është një problem i rremë: reduktimi dhe ndarja e rreziqeve duhet të kryhet së bashku, përcjell “Zeri.info”.

Por për ta bërë këtë, është e nevojshme një kompromis që kërkon sakrifica dhe afrime nga të dyja anët. 14 ekonomistët propozojnë zgjidhje në disa raste të shumë interesante dhe inovative dhe në raste të tjera ndoshta të përafruara me pozicionet gjermane.

Propozimet

Propozimet që, mbi të gjitha, duke pasur parasysh kalibrin e ithtarëve, do të formojnë bazën teknike të një Evrope të udhëhequr nga Franko-Gjermania që do të ndërtohet shpejt sapo të nisë qeveria e re e Berlinit. Duhet filluar nga ky kompromis për të qeverisur lavjerrësin e konsensusit në Evropë.

Politika ekonomike e vendit tonë, pavarësisht nga qeveria e ardhshme, do të duhet të marrë parasysh atë dhe të ndërtojë bazën e saj negociuese në Evropë duke filluar nga pikëpamja e dokumentit, nëse dëshiron të mbështesë ose të kundërshtojë propozimet e tij. Dokumenti bazohet në dy parime: rregulla të qarta dhe të besueshme dhe mekanizma efikas për ndarjen e rrezikut.

Kjo nënkupton, para së gjithash, rishikimin e rregullave të ngurta dhe të mprehta që kanë pasur efektin e përkeqësimit sesa përmirësimit të krizave. Për shembull, rregulli tavan prej 3% për deficitin publik. Rregulla shpesh të shkelur dhe jo të besueshme, ku, veçanërisht në kohë të vështira, mund të kenë efekte pro-ciklike dhe kështu përkeqësojnë dinamikën e krizës.

Është propozuar për të reformuar kufizimet tatimore, me rritjen e vëmendjes ndaj kufizimit të shpenzimeve, sterilizimin e luhatjeve ekonomike dhe mekanizmave vetërregullues që nxisin qeveritë të mos devijojnë nga shtigjet paracaktuara.

Kjo nuk do të thotë rigorozitetin më të ulët të taksave në të vërtetë, por në të njëjtën kohë të sigurojë korrigjim automatik, exante të përcaktuar, që japin i frymëmarrje rënies apo situatave të jashtëzakonshme, duke shmangur bisedimet e gjata me Komisionin, përcjell “Zëri”.

Fondet e përbashkëta

Gjithashtu, parashikohen fondet e përbashkëta për të transferuar burime në vendet e prekura nga një goditje negative që do të rezultonte në një rritje të ndjeshme të papunësisë.

Mbetet parimi që askush nuk mund t’i shpëtojë anëtarët e zonës së paaftë për të paguar. Por rregulli i lirimit pa garanci është bërë i besueshëm (nuk ishte deri më tani, shih rastin e Greqisë, pavarësisht nga dispozitat e traktateve të Mastrihtit), duke forcuar funksionimin e Mekanizmit Evropian të Stabilitetit, pra mundësia e ndërhyrjes së një fondi stabilizues fiskal evropian.

Propozimet për bankat janë më pak të reja dhe më shumë të ndikuara nga ngurtësia e teutones, por së paku raporti është i qartë për nevojën për të trajtuar bashkërisht çështjen e reduktimit dhe ndarjes së rrezikut. Për shembull, argumenton ai, vetëm në këtë mënyrë është e mundur të thyhet cikli i famshëm vicioz midis rrezikut sovran dhe bankar (bankat e ekspozuara ndaj qeverive të tyre dhe qeveritë të detyruara t’i mbështesin ato), pjesërisht në origjinën e krizës në Evropë.

Nga njëra anë, ka disa kulme për ekspozimin e bankave ndaj sovranit të tyre, të cilat do të ishin të vlefshme për të gjitha vendet, jo vetëm për ata që janë më në rrezik. Por, duke kërkuar kohë për zbatim dhe duke shmangur propozimet e dëmshme, si rregullat strikte për rreziqet për ekspozimet ndaj qeverive me borxhe të larta.

Nga ana tjetër, raporti e konsideron të domosdoshme, në të njëjtën kohë, përfundimin e dy përbërësve kryesorë të ndarjes së rrezikut të parashikuar nga Bashkimi Bankar: sigurimi i depozitave evropiane dhe një kthim tatimor në fondin e zgjidhjes së bankës. Natyrisht djalli është në detaje dhe propozimet do të duhet të studiohen me kujdes.

Por do të ishte mirë ta bënin sa më shpejt të gjitha forcat politike në fushatën zgjedhore, në mënyrë që të përcaktojnë agjendën e tyre evropiane pa humbur kohë në fantazitë e padobishme. /zeri/

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu