Kur gjenarali nga Kroacia, Rrahim Ademi, shkoi në shtabin e Likovcit në vitin 1998 dhe ofroi njohuritë e tij ushtarake në shërbim të luftës në Kosovë, “Sulltani” dhe “generallat” tjerë të vetëshpallur e kishin refuzuar me fjalët: “Kqyr ti n’mujsh dërgona armatim prej Kroacisë, se për gjenerala jena na këtu”! Dhe, Rrahim Ademi kthehet prap në Kroaci.

0
777

Gjeneralët Rrahim Ademi dhe Bekim Berisha 

Kur gjenarali nga Kroacia, Rrahim Ademi, shkoi në shtabin e Likovcit në vitin 1998 dhe ofroi njohuritë e tij ushtarake në shërbim të luftës në Kosovë, “Sulltani” dhe “generallat” tjerë të vetëshpallur e kishin refuzuar me fjalët: “Kqyr ti n’mujsh dërgona armatim prej Kroacisë, se për gjenerala jena na këtu”! Dhe, Rrahim Ademi kthehet prap në Kroaci.

Para ca viteve, e kisha këtë bisedë me një shok timin, i cili poashtu ishte ushtarak dhe pjesëmarrës në disa luftëra ballkanike kundër shkijeve, përfshirë këtu edhe Kosovën, të cilin e pyeta:
Si ishte e mundur që shoku ynë, Bekim Berisha – Abeja të mbijetojë aq shumë vite në luftërat e ashpra në Kroaci e Bosnje, e si shkoi në luftë në Kosovë, u vra brenda disa javëve?!?
(Abeja nuk është i vetmi. Ishin edhe Fehmi Lladrovci, Toni, Mici e dhjetra të tjerë)

Shoku im mu përgjigj: O jarani jem, në Kroaci luftën e kanë udhëheqë ushtarakët profesionistë me akademi ushtarake, kurse në Kosovë e kanë udhëheqë çobanat! Prandaj kishte aq shumë viktima në civilë dhe shumë luftëtarë të ramë në beteja dhe prap në fund u desht që të ndërhyjë NATO që të çlirohet ai vend, se sa për ata çobanë, shkijet kund vend nuk na kishin lënë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutemi shkruani emrin tuaj këtu